Các Thế Lực Đáng Lưu Tâm

CÁC THẾ LỰC ĐÁNG LƯU TÂM


Tổng quan về Hồ sơ: Tổ chức không phải là thế lực duy nhất có mối quan tâm và đầu tư vào sự huyền bí và siêu hình. Có rất nhiều thế lực khác tồn tại và sở hữu, sử dụng hoặc cố gắng tạo ra các đối tượng SCP, với mục đích là vì lợi ích cá nhân của họ hoặc nhằm bảo vệ nhân loại. Một số thế lực này là các tổ chức đối thủ, một số là các bên liên kết của Tổ chức và một số là các đối tác đáng tin cậy của Tổ chức. Trong mọi trường hợp, việc tạo và cung cấp một bản tóm tắt về những thế lực mà Tổ Chức biết đến và các quan điểm của chúng ta đối với họ là điều cần thiết…


Đại học Alexylva

Alexylva.png

Tổng quan: Hiện có rất ít thông tin về Đại học Alexylva cũng như các động cơ của nó. Bằng chứng xuất hiện cho thấy rằng tổ chức tồn tại trong một số loại vũ trụ thay thế, trong đó các nền văn hóa Latin và Hy Lạp duy trì sự thống trị ít nhất là trên Tây Bán cầu; không có gì cho đến này được biết về bất kỳ phần nào khác của thế giới này. Tất cả các đồ vật liên quan đến trường Đại học đều được tìm thấy ở Trung Nam Hoa Kỳ và cụ thể hơn là ở Tennessee, khiến các nhà nghiên cứu của Tổ chức tin rằng bản thân trường Đại học nằm trong khu vực địa lý đó.

Nhiều đồ vật liên quan đến trường Đại học (không được cho là đã xây dựng đồ vật) được thu hồi trong quá trình vận chuyển bưu điện thông qua một cơ quan được gọi là "Phitransimun Combine" và kèm theo các thủ tục giấy tờ liên quan đã giúp là sáng tỏ các đồ vật và nơi mà từ đó chúng đã đến. Cho đến nay, tất cả những gì được biết về các phương pháp chuyển vật thể là công nghe sử dụng các nguyên tác tương tự như của Einstein-Rosen Bridge, một khái niệm được khoa học đương đại coi là hoàn toàn lý thuyết. Một bộ phận cụ thể của trường Đại học được gọi là Khoa Triết học Tự nhiên được coi là chịu trách nhiệm về việc chuyển đổi, có thể không có sự hiểu biết hoặc sự đồng ý của các thành viên còn lại của tổ chức.

Để xem các văn bản có tags alexylva, click vào đây.

Nhà Hàng Ambrose

ambrose.png

Tổng quan: Nhà hàng Ambrose là một chuỗi nhà hàng cao cấp quy mô lớn, tọa lạc tại nhiều địa điểm công cộng trên Trái đất cùng với một số địa điểm dị thường hoặc vị trí ngoại chiều được quan tâm. Các nhà hàng này chuyên về thức ăn dị thườngthực hành ẩm thực, và rất đa dạng về biến thể hoặc phong cách. Bất chấp quy mô của chuỗi Nhà hàng Ambrose, họ nhìn chung không thù địch và thay vào đó sẽ tránh khỏi các mối đe dọa hướng đến họ.

Nhà hàng Ambrose hiện được cho là thuộc của những người có đáng chú ý "Chaz Ambrose" và "Marius", nhưng do ít xuất hiện trước mặt công chúng nên điều này chưa được xác nhận. Đáng chú ý, một số nhóm lợi ích đã tham gia vào hợp tác với Nhà hàng Ambrose, bao gồm Công ty TNHH Marshall, Carter, và DarkRạp xiếc của sự thất bại Herman Fuller, mặc dù cộng tác của họ vẫn chưa được biết rõ. Khi chuỗi Nhà hàng Ambrose tiếp tục mở rộng ra ngoài các thị trường bất thường, bất kỳ địa điểm mới nào bị đóng cửa và thông tin có giá trị về Nhà hàng Ambrose sẽ được lưu lại

Để xem các văn bản có tags ambrose-restaurant, click vào đây.

Anderson Robotics

ar.png

Overview: Based in the Pacific Northwest, Anderson Robotics first came to the Foundation’s attention in 2007 with the capture of SCP-1360. Lead by Vincent Anderson, and specializing in the sale of anomalous androids, robots, artificial intelligences, and cybernetics, Anderson Robotics has quickly gained a fair amount of traction in the realm of paratechnology. The group’s small size, remarkable espionage capabilities, and surprisingly large resource base has made apprehension of any Anderson employee difficult, with only a handful of Anderson products currently in the hands of the Foundation.

To see all documents tagged with anderson, click here.


Are We Cool Yet?

AWCY.png

Overview: A collective of anomalous artists, or anartists, members of Are We Cool Yet? are capable of either obtaining or producing anomalous objects and entities, and using them to create art installations. These installations are placed for maximum public exposure, and have been fatal to bystanders; the phrase "Are We Cool Yet?" is always present in some way.

To see all documents tagged with are-we-cool-yet, click here.

Arcadia

Arcadia.png

Overview: Defined by its highest highs and lowest lows, Arcadia was a drug-fueled rampage through the video game industry. Their occult fixation led to the exploitation and damnation of their customers. After the video game crash of 1983, Arcadia entered an era of decline from which they still have not recovered.

Although it may not be the powerhouse it once was, the former members of Arcadia still live among the general population. The remnants of their empire can be found in thrift stores and at garage sales across America. They're still out there, snorting pentagrams of cocaine off joysticks to this day.

To see all documents tagged with arcadia, click here.

Hắc Hậu

BlackQueen.png

Overview: Very little conclusive information has been recovered about the person of interest called the Black Queen. She claims the given name "Alison Chao", the name of the daughter of researcher Dr. ██████ Gears and ██████ ███ Chao before Gears' recruitment by the Foundation.

The Black Queen possesses unusual knowledge of Foundation structure and activities, and contained anomalies. The reason for this unusual knowledge has yet to be conclusively identified, but it appears to be gained partially through anomalous means (including the possibility of extra-universal information sources). She has repeatedly been able to breach Foundation security utilizing this information, in addition to classified anomalous means.

Conflicting reports exist of the Black Queen's activities and motivations (likely due to multiple individuals or deliberate counter-intelligence). Initial reports characterize her as malevolent, murderous, and destructive. Other reports characterize her as neutral or benevolent. All intelligence indicates her hostility towards the Foundation.

There are reports of the Black Queen's involvement with most major Groups of Interest known to the Foundation, along with several world governments. Unverified sources claim that she is the same individual as L.S. of the Serpent's Hand, and that L.S. stands for "Little Sister". The reason for this unusual close connection is possibly due to the Black Queen's use of the Wanderers' Library.

Intelligence indicates the presence of multiple other individuals also calling themselves "the Black Queen". The nature and origin of these individuals is inconclusive.

To see all documents tagged with black-queen, click here.

Hỗn Kháng

Chaos.png

Tổng quan: Thế lực Hỗn Kháng là một nhóm nhỏ của Tổ chức, được tập hợp từ những thành phần bất hảo đã đảo ngũ với một số vật thể SCP vào năm 1924. Kể từ đó, Hỗn Kháng đã trở thành diễn viên chính trên sân khấu thế giới, sử dụng những dị thể mà họ thu được vì lợi ích của mình và để tuyên bố quyền lực toàn cầu của mình. Hỗn Kháng không chỉ giải quyết các vấn đề dị thường, mà còn trong việc vận hành vũ khí và thu thập thông tin tình báo.

Chúng sử dụng các chế độ độc tài ở các nước nghèo và đang phát triển, thường sử dụng dân chúng của chúng theo cách giống như nhân sự Cấp D của Tổ chức. Nó giúp duy trì tình trạng đói nghèo và chiến tranh mà các quốc gia này phải gánh chịu, để các quốc gia này có thể dùng để thử nghiệm triệt để, dễ dàng tập hợp lực lượng và giao dịch kinh doanh với các phe đối lập khác nhau.

Hầu hết các dị thể mà Hỗn Kháng sở hữu đều không được biết đến. Trong số các vật thể đáng chú ý nhất là "Quyền trượng của Hermes", một vật có khả năng bẻ cong các đặc tính vật lý và hóa học của bất kỳ vật chất nào nó chạm vào và "Chuông của Entropy", một vật có thể gây ra nhiều hiệu ứng hủy diệt tùy thuộc vào vị trí khi nó rung. Cả hai đồ vật này ban đầu đều do Tổ chức lấy được với chi phí không nhỏ và đã bị đánh cắp bởi những người sáng lập ban đầu của Hỗn Kháng.

Các vật thể SCP và các dị thể khác đã bị đánh cắp từ Tổ chức thường có khả năng cao để sử dụng trực tiếp nhưng Hỗ Kháng cũng đã sử dụng các vật thể dị thường với các ứng dụng hạn chế trực tiếp hơn, chẳng hạn như SCP-884.

Động cơ hoạt động chính của Hỗn Kháng vẫn chưa được biết, cũng như các lãnh đạo hiện tại của nó. Thế lực này đối lập trực tiếp với Tổ chức, sử dụng vũ lực để cố gắng ngăn chặn Tổ chức quản thúc nhiều dị thể. Tổ chức cũng đã bị các đặc vụ của Hỗn Kháng xâm nhập trong quá khứ dẫn đến mất một số dữ liệu khoa học có giá trị, đánh cắp một số dị thể và một số nhân sự thiệt mạng. Nhân sự phải nhận thức được các cuộc đột kích có thể xảy ra, hành động khủng bố và gián điệp từ Hỗn Kháng, đồng thời phải thông báo cho cấp trên của họ về bất kỳ hoạt động nào từ các nhân sự phù hợp với hồ sơ hành vi của Hỗn Kháng.

Để xem các văn bản có tag chaos-insurgency, click vào đây.

Linh Hồn Chicago

SpiritIcon.jpg

Overview: During the early 20th century, the Chicago Spirit was the largest anomalous criminal organization in the Western hemisphere. Based in Chicago, Illinois, the group's influence extended to most major cities in the United States, particularly New York, Boston, New Orleans, and the extradimensional city-state of Three Portlands. The Spirit was known for recruiting individuals with anomalous capabilities, as well as creating and exploiting anomalous artifacts for use in its criminal activities.

The Spirit was founded in 1895 by Chicago resident and bar owner Richard D. Chappell, who was himself an anomalous individual. Despite years of efforts, the Foundation remained largely unsuccessful in its attempts to suppress Chappell's rise to power, due in part to its limited resources at the time as a result of an ongoing internal crisis. In January of 1919, the Foundation officially suspended all opposition against the Chicago Spirit to ensure their cooperation in preventing the spread of SCP-2680. Once allowed to operate unimpeded, the Spirit flourished into a nationwide syndicate and eventually became a driving force in the illegal distribution of alcohol during the Prohibition Era.

Thanks to the success of its bootlegging businesses, the Chicago Spirit continued to amass power over North American markets and politics throughout the 1920s, and the Foundation was eventually forced to terminate its truce with the group in order to prevent the complete dissolution of scientific normalcy. On July 11th 1933, Richard Chappell was finally apprehended by Foundation operatives following a raid on the Spirit's base of operations. In the absence of its leader, the group gradually destabilized, and most of its members and assets were acquired by other organizations. As of 1938, the Foundation officially considers the Chicago Spirit to be defunct.

However, rumors of the Spirit's continued survival have persisted in subsequent decades.
Various artifacts have been discovered which imply the group's involvement, though a conclusive link has yet to be proven. Furthermore, recent evidence has revealed the emergence of a new syndicate calling itself "The Chicago Spectre", which seems to operate primarily in anomalous underground communities. Investigation into this group and its connections to the original Spirit (if any) are ongoing.

To see all documents tagged with chicago-spirit, click here.

Giáo Hội Phế Thần

BrokenGod.png

Overview: Shortly after the discovery and containment of SCP-882, several members of this "church" came forward and demanded the return of "the heart of god". Led by one Robert Bumaro, they are a group of zealots, believing many of the SCP items to be parts of a "god" that was broken after the creation of the universe. By restoring it to its whole state, they will also gain godhood. Since first contact, three other key components of the "god" have also been tentatively identified: SCP-217, SCP-271 and SCP-1139.

They are extremely hostile to Foundation operatives, branding them "heretics", and will attempt to kill operatives and break containment of SCP items. It is unknown how they are able to detect these items, but they have shown their ability to do so with frightening accuracy. In addition, they have shown a remarkable ability to resist the mental effects of SCP items, notably SCP-882 and its "mental lure".

The Church is viewed as a threat to both the SCP Foundation and mankind. Members are to be detained by force, or eliminated by whatever means deemed necessary by Foundation agents.

To see all documents tagged with broken-god, click here.

Giáo Hội Nhị Hytoth

2ndHytoth

Overview: The Church of the Second Hytoth is an occult organization of human and alien entities that adhere to the extraterrestrial Ortothan religion, aiming to aid a universal guardian deity ("Rakmou-leusan") in combat against extrauniversal threats (known as "Voruteut"). The central beliefs of the religion are that the current universe, the "Second Hytoth," was preceded by a different universe, which used to exist until it was consumed by an extrauniversal entity. A group of survivors fled to the newly created Second Hytoth, our reality, with seven of them choosing to ascend to godhood to ensure the universe's safety. Six of these gods died over time, leaving Rakmou-leusan as the last survivor.

Operations taken by the Church are performed underneath the veil, likely to avoid heavy scrutiny from normalcy organizations. The main language of the group is the Ortothan Extraterrestrial Language (OEL), which has been anomalously kept unchanged despite the distances between Ortothan sects — group members attribute this to acts of divine intervention. Human Ortothan belief systems are known to have existed by ~11000 BCE, corresponding to the formation of the ancient Ortothan Kingdom civilization, though modern branches have only been developed in the past century. Ortothan groups separate from the Church exist, all being significantly smaller in comparison and tending to have differing moral beliefs.

Beyond the Church, the Ortothan religion has an interstellar and intergalactic presence, having initially emerged among extraterrestrial civilizations. Numerous such Ortothan civilizations are known to exist, with their full extent not yet ascertained. Among the largest of these is the Terzan 2 Ortothan Coalition, a collection of Ortothan entities residing in Globular Cluster Terzan 2 at war with the hostile "Twelve Stars" civilization. The only Ortothan civilization known to have entered the solar system is Species of Interest-002; it is presumed extinct.

To see all documents tagged with second-hytoth, click here.

Cao Đẳng Deer

DeerCollege.png

Overview: Deer College is a coeducational liberal arts and occult sciences college in the heart of scenic Three Portlands, an extra-dimensional city-state located adjacent to the American Northweast and Southern England; with a curriculum that focuses on the marriage of mundane and occult disciplines and a well-regarded Anart program, Deer is often seen as the liberal arts counterpart to its GOC-sponsored rival across town, ICSUT Portlands. A number of prominent figures in the anomalous world are Deer alumni, including Vincent Anderson, the CEO of Anderson Robotics, and Esther "lesbian_gengar" Kogan, one of the co-founders of Gamers Against Weed.

As the Foundation's operations in Three Portlands are heavily restricted by a number of agreements with the FBI's Unusual Incidents Unit, Deer College itself is relatively free of Foundation intervention; however, all Deer alumni are automatically marked as persons of interest, and may be subject to increased Foundation scrutiny.

To see all documents tagged with deer-college, click here.

Doctor Wondertainment| Ts. Wondertainment

Wondertainment.png

Overview: Doctor Wondertainment, whether an individual or collective entity, is capable of producing anomalous artifacts and entities which thematically resemble children's toys. The nature of these objects and devices varies, although all were clearly intended to be utilized by children. In addition, Doctor Wondertainment is responsible for the creation of the Little Misters, anomalous humanoids altered for collectability. Dr. Wondertainment is known to have targeted Foundation personnel in the past and their feelings towards the Foundation appear to be ambiguous. See the entry of Isabel Wondertainment on the Personnel Dossier for more information.

Links to the Factory have been speculated but are unconfirmed.

To see all documents tagged with dr-wondertainment, click here.

Nhà Máy

factory.png

Overview: Little is known about The Factory. Excursions into facilities purported to be operated by them have yielded limited results, and no concrete conclusions have been reached except that they seem capable of manufacturing anomalous artifacts — and that they use mass-production techniques to do so.

To see all documents tagged with factory, click here.

Ngũ Giáo

Fifthist.png

"This church is to other churches what clowns are to people. There are some superficial similarities, but all the wrong things are being emphasized and exaggerated so you can't quite put your finger on what is wrong… Sure, it isn't out to get you, but what does it mean? Why is it there? What happens if it calls to you?" —Dr. █████

Overview: The Fifth Church, also known as the Church of Fifthism or the Fifthist Fellowship, is a highly secretive religious organization which possesses ties throughout the entertainment industry. Despite repeated investigations, culminating in the 2007 nationwide sting known as "Operation Stargazer", no further details regarding its doctrines, its practices, its number of members, or its goals have been confirmed, although a watchlist is maintained of 100 confirmed and suspected Fifthist celebrities and other prominent personalities. Its origins have been placed in varying points in the mid-20th Century and various locations in North America and Asia, but some sources have dated it to centuries earlier.

The Fifth Church has never communicated directly with the SCP Foundation, but is to be considered a hostile force.

To see all documents tagged with fifthist, click here.

Game Thủ Chống Cần

GAW%281%29.png

Overview: "Gamers Against Weed" is a loosely-organized confederation of anomalous individuals, as well as associates thereof, that produce or procure anomalies for satirical purposes and/or for their own amusement. More recently, however, they have also been implicated in supplying anomalies to left-wing political organizations. While Gamers Against Weed organizes its activities primarily over internet channels, several real-world locations associated with the group have been identified and raided. Current intelligence suggests that Gamers Against Weed is in the process of creating and distributing a set of anomalous humanoids to parody Dr. Wondertainment's "Little Misters" series, and that it is aware of the Foundation's operations, if not its exact nature.

Detainment of Gamers Against Weed's members has proven more difficult than anticipated. Some of the group's organizers are believed to possess reality-altering capabilities, either in their own right or through access to outside resources. Current operations are focused on the containment of related anomalies and the identification and analysis of Gamers Against Weed's most dangerous members.

To see all documents tagged with gamers-against-weed, click here.

Liên Minh Huyền Bí Toàn Cầu

GOC5.png

Tổng quan: Liên Minh Huyền Bí Toàn Cầu được thành lập sau Thế chiến II, từ tàn dư của việc đào tẩu của các nhà huyền bí học, tâm linh học, linh mục và nhà khoa học từ Đức Quốc xã, Liên Xô và Liên minh, do Liên minh tập hợp lại và thành lập. Khi giai đoạn thế giới mở rộng, số lượng quốc gia tham gia Liên Minh Huyền Bí Toàn Cầu, cho đến khi nó trở thành như ngày nay.

Liên Minh Huyền Bí Toàn Cầu là một lực lượng chính trị chủ yếu, họ được coi là cảnh sát của thế giới huyền bí. Họ tự hào về việc tiêu diệt các thực thể siêu nhiên và tận dụng tối đa công nghệ thí nghiệm công nghệ cao nhất có thể, thu được từ các nhà từ thiện của họ. Nhiều SCP tiềm năng đã bị họ tiêu diệt trước khi Tổ chức có thể thu hồi và quản thúc chúng.

Họ có thể đứng về phía Tổ chức hoặc chống lại, tùy thuộc vào tình hình. Phần lớn họ coi thường Tổ chức vì việc sử dụng và quản lý các vật thể SCP của họ hơn là tiêu hủy từ ngoài vào trong. Liên Minh Huyền Bí Toàn Cầu tôn trong sức mạnh đáng gờm của Tổ chức, đủ để họ được yên:)), mặc dù đã có một số sự cố đáng ngờ xảy ra mà Liên Minh Huyền Bí Toàn Cầu đã phủ nhận sự liên quan với họ.

Các lực lượng của Liên Minh Huyền Bí Toàn Cầu sẽ được đối xử với sự nghi ngờ.
Để xem các văn bản có tags liên-minh-huyền-bí-toàn-cầu, click vào đây.

GRU Division "P"

GRUP.png

Overview: Originally known as the ЧД АКН ("ChD AKN", or Fourth Department Abnormal Occurrences Commission), it was established in early 1935 by direct decree of J. V. Stalin, its first task being the investigation of the murder of S. M. Kirov.

During WWII, the Commission expanded into the newly reorganized GRU as Division "P" - Psychotronics, working to counteract anomalous threats from the SS, Ahnenerbe, and the Vatican, and to capture and study anomalous artifacts both at home and abroad for the benefit of the Soviet government. Division "P" has carried on with this role throughout the Cold War, making Foundation operations in the countries of the Comintern difficult.

After 1991, rapid restructuring, coupled with budget cuts and the decommissioning or sale of significant assets, resulted in numerous defections of their personnel (A significant proportion of both Chaos Insurgency and MC&D operatives in Eastern Europe originated from GRU Division "P" ranks) and the flooding of the European black market with anomalous items formerly in their possession. Currently, this Group of Interest poses little direct threat to the Foundation.

To see all documents tagged with gru-division-p, click here.

Herman Fuller's Circus of the Disquieting

Herman.png

Overview: Herman Fuller's Circus of the Disquieting is purported to be a circus of anomalous origin and purpose. Currently, there is no evidence that this group exists beyond the allegations of various sapient SCPs and a handful of damaged non-anomalous artifacts. Most related objects typified by humanoid status utilize anomalous deformities for the sake of performance in some way, such as SCP-1884 and SCP-2902. Others appear to be typical fairground objets d'art, such as SCP-1921, or take the form of 'attractions' for the show, such as SCP-3717 or SCP-1695. Typically, objects related to Herman Fuller's Circus of the Disquieting are found at fairgrounds where the show is said to have 'performed.'

To see all documents tagged with herman-fuller, click here.

The Horizon Initiative

Horizon.png

Overview: The Horizon Initiative is an organization created in the late 1960s by various influential sects in the main three Abrahamic religions as a response to the growing number of anomalous activities and groups which they perceived as threats. Though the full extent of their goals is uncertain, the Horizon Initiative is known to target SCP objects, either with the intention of retrieving or destroying them, depending on each item's perceived place in their dogma.

The Initiative is led by a tribunal composed of leaders from the three largest sects involved in its creation, though a large amount of internal strife often leaves the official leadership in less than full control of the organization. The HI's main combat force, Project Malleus, is generally deployed in anti-cult operations and in SCP retrieval operations.

The Initiative's relations with most other Groups of Interest and the Foundation seems to be in a state of constant flux; while all parts of the HI perceive the Church of the Broken God and Fifth Church with a great degree of hostility (and at times engaging them in armed conflict), sentiments toward the Foundation and the GOC vary greatly, from open hostility to a limited willingness to cooperate, depending on the internal affiliation of individual members.

To see all documents tagged with horizon-initiative, click here.

IJAMEA

ijamea.png

Overview: The Imperial Japanese Anomalous Matters Examination Agency or IJAMEA (not to be confused with the Foundation precursor IGAMEA, the Imperial German Anomalous Matters Examination Agency), was Japan's official and primary anomaly agency in the period from the Meiji Restoration in 1868 until the end of World War II in 1945. IJAMEA was founded with the purpose to bring Japan up to speed with Western esoterics research, acting as a modern counterpart to pre-existing so-called "primitive" groups. In this capacity, the IJAMEA catalogued hundreds of different anomalies spread throughout Japan and her colonies, conducted extensive research on these, and undertook numerous projects aiming to utilize the anomalous for the greater good of the fledgling Empire.

IJAMEA saw its most significant role during WWII, when it attempted to weaponize several anomalies to assist military forces in the war against the Allies. Rushed planning and insufficient funds, however, resulted in few of these programmes bearing fruit. The IJAMEA was formally disbanded with the Treaty of San Fransisco in 1951, and most of its assets were either transferred to GOC control or covertly acquired by the Foundation.

However, imperial loyalists and Japanese nationalists within it kept IJAMEA alive in the post-War years, this time as a clandestine organization, during which it's main focus was checking the spread of communist influence in Japan and East Asia. Today, it primarily serves to care for the well-being of Japan's diverse but faltering anomalous ecology, and supports various nationalist agendas with its ties to prominent politicians, businesspeople and cultural personalities throughout Japan. It seeks to return some political power to the Imperial family and return Japan to great power status, and actively seeks to exploit the various anomalies in its possession for this purpose. The Foundation is seen as a foreign rival at best, and agents are to exercise due caution when interacting with IJAMEA personnel.

To see all documents tagged with ijamea, click here.

Manna Charitable Foundation

MCF.png

Overview: Established in 1971 as an interfaith humanitarian relief agency, recovered documents describe the Manna Charitable Foundation's mission as "sharing all of God's miracles with the least of His children". Funded indirectly through associations with various charitable groups and religious organizations, and on occasion publicly endorsed by wealthy philanthropists or academic institutions, the MCF's primary agenda since its founding has been the free distribution of anomalous objects, or their by-products, to civilians living in poverty-stricken regions in the Third World or in areas afflicted by warfare, famine, or natural disaster.

The MCF is currently recognized as a non-governmental organization by the United Nations, and is known to operate legally and illegally in several hostile or isolated regions outside the Foundation's sphere of influence. While no SCP objects known to have been distributed by the MCF to date have caused intentional harm to human beings or communities (and detained MCF operatives tend to demonstrate strong pacifist beliefs), containment breaches associated with the group have often resulted in human casualties or severe threats to the global status quo due to unforeseen consequences of the object's release from containment, and/or a zeal to distribute potentially "helpful" objects immediately without rigorous scientific study of their long-term behavior.

To see all documents tagged with manna-charitable-foundation, click here.

Marshall, Carter, and Dark Ltd.

MCD.png

Overview: A “club” based in London, England. Catering to the super-rich and with extensive political and financial ties worldwide, this group has caused extensive problems for the Foundation. Marshall, Carter, and Dark Ltd. is known for collecting rare and obscure items, along with providing its members the most exclusive, expensive, and rare experiences available.

These activities have resulted in conflict with the Foundation on numerous occasions. The group is not known for the use of force; they prefer to apply extreme financial and political pressure to achieve their goals. When forced to use more direct means, Marshall, Carter, and Dark Ltd. employs outside agents, and it is very difficult to connect said agents to the organization.

Marshall, Carter, and Dark Ltd. has caused several SCP containment breaches, primarily through the use of money or social pressure. Several reports, records, and even items have been leaked by Foundation personnel who had been approached with large amounts of money, or threats of extensive jail time or torture. Notably, two containment sites were almost brought to public attention after the Foundation refused access to members of Marshall, Carter, and Dark Ltd.

Information pertaining to Marshall, Carter, and Dark Ltd., such as the name of the director or even a list of members, has proven very difficult to acquire. Agents encountering members of this group are advised to maintain a cover story and not, for any reason, reveal Foundation ties or SCP information.

To see all documents tagged with marshall-carter-and-dark, click here.

"Nobody"

Nobody.png

Overview: Little is currently known about the person, entity, or group known as "Nobody". First sighted in 1954, they have had numerous appearances since. There has only been one person seen at any given time, typically described as a male Caucasian dressed in a grey suit and a fedora. If asked his identity, he replies that he's "Nobody". However, it is not known if this is the work of a single person or multiple agents of a single, unknown agency. Their agenda is currently unknown, sometimes helping the Foundation, sometimes hindering it. Caution is recommended if any field agents encounter an operative identifying themselves as "Nobody".

To see all documents tagged with nobody, click here.

Office For The Reclamation of Islamic Artifacts (ORIA)

ORIA.png

Overview: The Office For The Reclamation of Islamic Artifacts (ORIA) is a paramilitary force, answerable only to the Supreme Leader of Iran, dedicated to the collection and utilization of anomalous artifacts throughout the Middle East and Central Asia. Following the 1979 overthrow of the Imperial Iranian government by revolutionary forces, and subsequent creation of the Islamic Republic of Iran, all Foundation personnel were expelled from Iran as "agents of colonialism." Attempts at maintaining a clandestine presence in the country met with failure, with the majority of Foundation personnel either captured or killed and Sites ██, ███, and ███ being captured by Iranian forces. To prevent Iran from being left behind in the field of extranormal research, the ORIA was created by a secret decree of Supreme Leader Khomeini in 1981. Despite its name, the group has not limited itself to the pursuit of anomalous objects of Islamic origin.

Although the ORIA has access to considerable resources, its effectiveness is hobbled by infighting among numerous factions within the organization. Some of these disputes center around philosophical differences, such as the weaponization of anomalous objects, while others appear to be personal in nature. The proliferation of factions appears to have been intentional, as the organization of the ORIA often leaves multiple commanders with overlapping areas of responsibility. It is theorized that the reasoning behind this arrangement was to prevent any one individual from accumulating enough power to pose a challenge to the Supreme Leader.

With the spread of Iranian hegemony throughout the Middle East and Western Asia, the ORIA has expanded its reach across the region, becoming the foremost paranormal organization in the Middle East. The ORIA is to be considered a hostile force, and Foundation personnel are advised to use extreme caution when engaging.

To see all documents tagged with reclamation, click here.

Oneiroi Collective

Oneiroi.png

Overview: Information about the Oneiroi Collective has come to the Foundation only through analysis and interviews or the anomalous objects they leave behind. It is believed to be a collective consciousness of dreaming persons and dream-based entities.

Intelligence has shown that they have been documented by other Groups of Interest, usually to a degree similar to the Foundation's interaction. The Oneiroi Collective is apparently capable of contacting even highly isolated entities (e.g. "Nobody"). Their goals, if any exist, are currently unknown.

To see all documents tagged with oneiroi, click here.

Parawatch

rook6.png

Overview: The Parawatch Wiki is an online web forum of conspiracy theorists, paranormal enthusiasts, and amateur writers, operating with the intent of investigating and exposing anomalous phenomena. The group primarily compiles short stories on their forum, detailing encounters with paranormal phenomena, historical cases, and any unusual events users have experienced. Further operation and any potential impact on normalcy is hindered by the geographic spread of the userbase and the lack of central coordination.

Despite investment in the paranormal, Parawatch has no knowledge on the nature of anomalous phenomena, the Veil, and the Foundation's existence. This in tandem with public obscurity has prevented them from potentially endangering the Veil. The group is currently being left active as a means of misinforming and misleading other investigations into the anomalous.

To see all documents tagged with parawatch, click here.

Prometheus Labs, Inc.

Prometheus.png

Overview: Founded in 1892, Prometheus Labs was dedicated to researching anomalous objects for use in developing new technologies. Over the years, Prometheus Labs developed into a multinational conglomerate selling advanced and anomalous technologies to governments, militaries, and Groups of Interest. Throughout its history, Prometheus Labs displayed a nominal amount of cooperation with Foundation efforts to protect normalcy, and at times even collaborated with the Foundation, but refused to cease its study of anomalies and resisted Foundation oversight.

In 1998, following a long period of financial decline, the Prometheus Labs conglomerate was dissolved, resulting in the creation of numerous successor companies formed from its subsidiaries. The breakup of the conglomerate was fraught with technical and administrative difficulties, resulting in the loss of many products and the layoffs of numerous personnel. Most of the former projects of Prometheus Labs now in containment were recovered during this time, and many of its former employees were hired by the Foundation.

To see all documents tagged with prometheus, click here.

Sarkic Cults

Sarkicism.png

Overview: Sarkicism is a religious/philosophical system that encompasses a variety of traditions, beliefs, and spiritual practices largely based on teachings attributed to “Grand Karcist Ion”, its deified founder. Adherents practice ritual cannibalism, human sacrifice, corporeal augmentation, thaumaturgy, and dimensional manipulation. Highly secretive, the general public appears to have no direct knowledge of their existence; the one exception being the CotBG, who views them in apocalyptic terms. Organic manipulation has allowed certain Sarkicites to achieve anomalous states of being, transcending the physical limitations of baseline humans. Disease is viewed with reverence and Sarkic shrines have been discovered with offerings of swollen lymph nodes and tumorous growths. Sarkic cults treat contagions as consecration, a means to "cull the weak" and purify the masses, and thus actively seek to ensure their spread.

The Foundation divides known Sarkic cults into two distinct strands: Proto-Sarkic and Neo-Sarkic. Proto-Sarkic cults can be found in insular communities throughout Eurasia's most isolated regions, its followers generally poor (if self-reliant) and hostile towards outsiders. Such groups eschew modernity, display acute technophobia, and are bound by superstition and taboo. In contrast, Neo-Sarkic cults are cosmopolitan, publicly embracing modernity and showing no apparent qualms with technology; their public lives differing little from others of their culture and social status. Adherents are primarily affluent families, rich in history and scandal.

Ultimately, it is believed that the Foundation only knows a fraction of what Sarkicism is and what its followers intend. Based on the available information, the speculated goals of Sarkic cults represent an SK-class dominance shift, including the possibility of an XK-class end-of-the-world scenario.

To see all documents tagged with sarkic, click here.

Xà Thủ

SerpentHand%281%29.png

Overview: The Serpent's Hand is a small but formidable organization responsible for several security breaches. At least three different individuals have been encountered, all of whom used possible or confirmed anomalous items for infiltration purposes (including SCP-268, which was stolen from the Foundation, who had in turn recovered it during a raid of a Chaos Insurgency facility). The total number of members belonging to this organization is unknown, as is their level of technology, number of possible SCPs held, or total level of threat. However, it is clear they are highly coordinated and possibly dangerous. One of their leaders is thought to be a figure known as "L.S.", who is considered to be personally responsible for two security breaches in Foundation sites.

The Foundation currently has very little information about the Serpent's Hand, and almost all known information about the Serpent's Hand has been leaked from the GOC intelligence. The group seems to embrace the use and existence of paranormal items, and in particular seems to embrace humanoid and sentient SCPs. The Serpent's Hand has been highly vocal in criticizing the containment and destruction of these SCPs, especially those which are fully human and are not particularly destructive.

The group seems to have unfriendly relations with the Chaos Insurgency and the ORIA, and an extremely hostile relationship with the GOC. The only recorded cases of unprovoked violence by Serpent's Hand members have been against GOC agents.

The Serpent's Hand seems primarily based in an anomalous location called the Wanderers' Library, a building accessed through portals found in many different parts of the world. Direct assaults on the Library have so far proven unfeasible, even when entrance could be found. However, initial intelligence seems to suggest the Hand has little understanding or control over the place.

Attempts to infiltrate the Wanderers' Library are ongoing.

To see all documents tagged with serpents-hand, click here.

Trung tâm Đập Cá mập

SPCLogo50.png

Tổng quan: Trung tâm Đập Cá mập (hay Trung tâm Đập Cá nhám, Trung khu Đập Cá mập, Selachiosk Pungix Combin, trong số đó) là một tổ chức hiện diện ở một hoặc nhiều vũ trụ song song, dường như hoạt động với vai trò là đối trọng trong vũ trụ kế sau đối với Tổ chức. Trong khi Tổ chức đã biết đến Trung Tâm trong vài thập kỷ qua, cơ cấu, tài liệu, và ngữ điệu thông thường của Trung tâm Đập Cá mập thay đổi đáng kế, cho thấy một hoặc nhiều vũ trụ đang liên tục thay đổi.

Các tài liệu có liên quan tới Trung tâm Đập Cá mập đã được thu hồi, và đã cho thấy một ngữ điệu quá hiếu chiến và bất ổn so với một tài liệu của Tổ chức. Như đã đề cập ở phần tên, SPC phần nhiều được tập trung cho việc giao chiến giáp lá cà như một cách để tiêu diệt các sa ngư thể, mặc dù nhiều tài liệu đã không thể tìm ra sự khác nhau giữa "sa ngư" với "thủy sinh".

Không rõ liệu Trung tâm Đập Cá mập có biết đến hay tỏ ra quan ngại với các việc làm của Tổ chức hay không.

Để xem toàn bộ tài liệu liên quan tới trung-tâm-đập-cá-mập, click vào đây.

The Three Moons Initiative

ThreeMoons.jpg

Overview: The Three Moons Initiative is an extradimensional human military organization based in SCP-2922-C, an afterlife also known as Corbenic. Through a partnership with the Corbenese deity JALAKÅRA, they act as a multi-dimensional security force for the protection of the human race.

While Initiative personnel believe that they're operating in humankind's best interests, military overreach, poor communication, issues with internal bureaucracy, and other factors — combined with their disproportionately high military strength to our own — have made them a potential liability to public safety in our dimension.

As such, they maintain an unstable peace with the Foundation. Operatives of the Three Moons Initiative are to be treated with extreme caution.

To see all documents tagged with three-moons-initiative, click here.

Unusual Incidents Unit (UIU), Federal Bureau of Investigation

UIU.png

Overview: The Unusual Incidents Unit was formed after the onset of the Cold War, when many aspects of the American Government were focused on utilizing the anomalous and preventing the communists from doing the same. This led to the creation of a special FBI division devoted to rapid response to paranormal events and crimes. Director J. Edgar Hoover was personally involved with their creation.

Although initially given significant funding and resources by the American Government, following the end of the Cold War and the dissolution of enemy organizations such as the GRU-P, the UIU had been in a state of decline for many years.

Disparagingly referred to as "X-Files" and "UIUseless" by the larger anomalous community, the agency is generally well meaning, but due to a lack of financial resources, little manpower, and bureaucratic obstruction by the US Government, it is often perceived as ineffective. The influence of the Foundation and Global Occult Coalition in the United States Government has stopped the UIU and other USGOV entities dealing with anomalous activity, such as US Air Force's 616th Squadron ("Roswell's Revengers") and US Navy SEAL Team Bravo Papa Romeo Delta, from being dissolved entirely.

FBI Agents and Special Agents who join the Unusual Incidents Unit often have backgrounds in psychology, STEM fields, and art studies. As part of the PATRIOT act, agents of the unit are required to be administered Personalized Memetic Silencing Agents (PMSA, colloquially referred to as 'gag orders' by agents of the UIU) to avoid leaks.

The Unusual Incidents Unit has been known to engage in combat alongside and against various anomalous organizations in the past, including participating in several combat operations under Foundation supervision in the 1950s and 1960s, and the "Black Mamba" incident in Afghanistan in 1976, an infamous skirmish between UIU agents and members of GRU-P.

Currently, a division of the Unusual Incidents Unit oversees the autonomous anomalous state of Three Portlands. An example of underfunding and understaffing in the Unusual Incidents Unit can be seen in its sole remaining division in the Midwestern United States.

To see all documents tagged with unusual-incidents-unit, click here.

Giải Pháp Đời Sống Hoang Dã của Wilson

WWS

Overview: Wilson's Wildlife Solutions is a paranormal publicly funded wildlife service based in Clackamas County, Oregon, specifically in the town of Boring. Although the Foundation has known of Wilson's Wildlife Solutions' existence and anomalous affiliations since 1999, it took nine years until the Ursus Maritimus Incident in 2008, for their existence to be officially recognized and a relationship established between the two groups. Currently the Boring Agreement outlines that Wilson's Wildlife Solutions should be supervised by MTF Beta-4 ("Castaways"), local to Site-64, and that they may handle containment of Safe or Euclid fauna based anomalies with varying degrees of Foundation intervention (on a case to case basis). Amendments to the Boring Agreement can be, and have been, made to account for grey areas or new policies as necessary.

To see all documents tagged with wilsons-wildlife, click here.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License